|
Ház a tónál
62 hozzászólás
• Oldal: 3 / 3 • 1, 2, 3
Re: Ház a tĂłnál[2900.Augusztus.18.] - JĂł reggelt. /Köszönök Nymnek mielĹ‘tt mĂ©g ManĂłt felĂ©bresztem, aztán csak biccentek egyet arra, hogy hol találom meg. MeglepĹ‘, de nem is vagyok olyan álmos mint amire számĂtottam. Felkeltem a kutyát felöltözöm Ă©s közben a telefonomra pillantok, de most látom, hogy lemerĂĽlt./ + A fenĂ©be. MĂ©g Ăłrám sincs. Vajon van mĂ©g olyan szerkezet ezen a bolygĂłn amivel fellehet ezt tölteni?+ /AzĂ©rt elteszem a telefont Ă©s beköszönök a konyhába./ - Futok egy sort a környĂ©ken, de hamar visszajövök. / Közben a konyhai Ăłrára is ránĂ©zek Ă©s akkor megĂ©rtem, hogy azĂ©rt nem vagyok olyan álmos, mert mindössze egy Ăłrával keltem korábban a szokottnál. Odakint, már ház ajtajában meggondolom magam. Nem futok, inkább csak sĂ©tálok. Ennek legfĹ‘bb oka, hogy nem akarom átizzadni a ruhámat, mert nem sokat hoztam belĹ‘le. / + Ez a kollekciĂł ami most rajtam van, pont jĂł mĂ©g mára, aztán majd ha holnap is itt leszek, majd akkor futok a mai helyett is. + Ha nem is futok, azĂ©rt megnyĂşjtom a lĂ©pteimet ,s ebben a tempĂłban tulajdonkĂ©pp csavargok egy jĂł tĂz percet a környĂ©ken. A sárkánykertben is lefutom a kĂ©t kilomĂ©tert tĂz perc alatt, itt meg nem akarom lekĂ©sni a reggelit. Egy rántotta összerakása nem sokkal lehet több tĂz percnĂ©l. ManĂłnak mindegy a tempĂł, Ĺ‘ csak jön mellettem, vagy ahol letĂ©rek az ösvĂ©nyrĹ‘l, ott mögöttem. NĂ©ha meg elĹ‘re szalad Ă©n pedig szándĂ©kosan más irányba indulok el olyankor, hagy szaladjon egy kicsit. A házba visszatĂ©rve kezet mosok Ă©s asztalhoz ĂĽlök./ - VĂ©gĂĽl nem futottam, csak csavarogtam egyet a környĂ©ken. -/ Nym ĂĽgyködĂ©sĂ©t látva szolgálatkĂ©szen kĂ©rdezek. /- SegĂtsek valamit? Nem vagyok ám az a fajta akit körĂĽl kell ugrálni. /A kĂ©szĂĽlĹ‘ reggelit látva elmosolyodom./ - Sonkás rántotta? Olyat mĂ©g nem ettem, de határozottan jĂł illata van. -/ eszembe jut ennek kapcsán egy nĂ©hány Ă©ves emlĂ©kem Ă©s mivel kapcsolĂłdik a rántottához, elmesĂ©lem. /- MielĹ‘tt a bátyám megvette, az elĹ‘tt a pizzázĂłja Ă©pĂĽlete az elĹ‘zĹ‘ tulaj raktára volt. Le is volt kissĂ© pusztulva, Ăşgy hogy öten, a szĂĽleim, a bátyám Ă©s a sĂłgornĹ‘m nekiálltunk, hogy kicsit kipofozzuk. FestĂ©s, takarĂtás, nĂ©hány szeg beverĂ©se, ilyesmik. DĂ©lben ránk jött az ebĂ©delhetnĂ©k de ebĂ©det sajna elfelejtettĂĽnk vinni. ĂŤgy anyu hazaugrott. Kb tĂz percre lakunk onnan gyalog. Visszafele már az általa elkĂ©szĂtett ebĂ©ddel jött. Mikor kibontotta, nagyot nĂ©ztĂĽnk. Ugyan is otthon Ă©pp tök ĂĽres volt a hűtĹ‘, nem volt benne csak tojás, meg fagyasztott borsĂł. ĂŤgy aztán csinált borsĂłs rántottát. MĂ©g kenyĂ©r is akadt otthon, Ăgy felpakolta a rántottás edĂ©nyt, fogott öt tányĂ©rt öt villát meg a kenyeret Ă©s azt hozta el. AzĂłta sem ettem rántottát, pedig az a borsĂłs kreálmány nagyon jĂł volt./ (56) BiolĂłgia: 0p, Karate: 1p, ÉbredĹ‘ faj: 2p
Föld alapkĂ©pessĂ©g: I/1p Port tudsz teremteni, felkavarni. Plusz egy szint a tĂĽrelem kĂ©pessĂ©gre. TermĂ©szet specializáciĂł: II/0p. MegĂ©rteted magad az állatokkal, növĂ©nyekkel. VeszĂ©lytelen, hĂ©tköznapi növĂ©nyeket növesztesz, állatokat hĂvhatsz magadhoz. TĂĽrelem: III/3p+ Föld alapkĂ©pessĂ©g Minden következmĂ©ny nĂ©lkĂĽl megĂ©rintheted a vasat, de erĹ‘sen megfognod, tartogatnod nem tanácsos. A levegĹ‘ egyáltalán nem mĂ©rgezĹ‘ a számodra.
Re: Ház a tónál*Kryon - 2900. augusztus 18.*
/Bevallom kicsit meglep Kryon eltökĂ©ltsĂ©ge, hogy kimegy futni, de mivel a mozgást mindig Ă©rtĂ©kelem, meg persze azon kevĂ©s dolgok között van, amit fontosnak tartok, Ăgy csak egy egyszerű biccentĂ©st kap válaszul. Talán mĂ©g el is kĂsĂ©rtem volna más helyzetben, egy kis futás soha nem árt meg, de nekem már megvolt a magam jĂł hosszĂş Ă©s intenzĂv edzĂ©se, Ăgy inkább a reggelire koncentrálok, ami nagyobb kihĂvás, mint a legmagasabb szintű technikák, amiket ismerek./ + Nah jĂł, ez talán tĂşlzás... de annyi biztos a fĹ‘zĂ©s nem egy egyszerű dolog.+ /VĂ©gĂĽl a fiĂş elĂ©g hamar vissza is tĂ©r Ă©s nem tűnik annyira fáradtnak, amire magyarázatot is adnak a szavai, hogy vĂ©gĂĽl mĂ©gse lett futás a futásbĂłl. Csak mosolyogva megcsĂłválom a fejem, erre mi mást mondhatnĂ©k? Aztán amikor a reggelirĹ‘l kezd beszĂ©lni kissĂ© sĂ©rtĹ‘dött grimaszt vágok, ami több dolognak is szĂłl./ - HĂ©! Egy rántottával mĂ©g elboldogulok... Mellesleg ne Ă©rtĂ©keld tĂşl magad sárkányfiĂş, nem vagy körĂĽlugrálva, csak sárkányĂ©hes vagyok Ă©s ha magamnak csinálok már kapsz te is. /pillantottam rá könnyeden felvont szemöldökkel. Aztán fejcsĂłválva hallgattam vĂ©gig a törtĂ©netĂ©t, de a mosoly ott bujkált a szám szegletĂ©ben, azt hiszem ha másfajta mágia nem is, valami mosolyvarázslat biztos volt a fiĂş tarsolyában. VĂ©gĂĽl nagyjábĂłl mire Ĺ‘ befejezi vĂ©gzek Ă©n is Ă©s a nagyjábĂłl hĂ©t embernek elĂ©g rántottát szĂ©pen kipakolom kĂ©t tányĂ©rba. ElĂ© lerakom a háromemberes, magamhoz a nĂ©gyes adagot. Semmi szemĂ©lyes, de neki már nem kell nĹ‘nie, nekem meg nem ártana. A kutyus is kap egy tál hĂşst meg vizet tanulva a tegnapibĂłl már elĹ‘ is kĂ©szĂtettem. Aztán elĂ©gedetten ĂĽlök le a gĹ‘zölgĹ‘ rántotta elĂ© Ă©s látok neki az evĂ©snek. Közben azĂ©rt feldobom a társalgást, hogy mĂ©gse legyen akkora csend./ - És jĂłl aludtatok? (157)
Re: Ház a tĂłnál[2900.Augusztus.18.] / MondkĂ©t szemöldököm meglepetten felszalad./ + IllembĹ‘l meg kedvessĂ©gbĹ‘l felajánlom, hogy segĂtek neki, erre leharapja a fejem.... NĹ‘k.+ / A gondolat vĂ©gĂ©re elmosolyodom./ - AzĂ©rt ne egyĂ©l meg. Csak nem akartam, hogy lusta disznĂłnak tekints. -/ KissĂ© megkomolyodm. /- A konyhai tudásodat meg eszem ágában sem volt kritizálni. Ha jĂłl rĂ©mlik akkor semmi erre utalĂłt nem mondtam, ha fĂ©lre Ă©erthetĹ‘ voltam, akkor elnĂ©zĂ©st kĂ©rek. / A kĂ©rdĂ©sĂ©re egy bĂłlintás kĂsĂ©retĂ©ben válaszolok./ - Nagyom jĂł volt. Fura volt, hogy ennyire közel van a talaj, de nagyon jĂłt aludtam Ă©s ManĂł Ă©bredĂ©s utáni fejĂ©bĹ‘l ĂtĂ©lve Ĺ‘ is jĂłl aludt. Te hogy aludtál? Bocs ha tolakodĂł vagyok, de tegnap Ăşgy nĂ©ztĂ©l ki mint akit nyomaszt valami. Ha nem kötöd az orromra nem haragszom meg Ă©rte, de ha segĂthetek valamit szĂłlj. -/ Kis gonosz mosollyal mĂ©g hozzáfűzöm. / - Most ha lehet ne harapj, mert segĂteni akarok. / Az emberes adag reggelit az utolsĂł morzsáig eltĂĽntetem Ă©s a pĂ©ldámat ManĂł is kĂ©szsĂ©gesen követi./ - Ez jĂł volt, köszönöm / A szavaimhoz ManĂł egy lelkes vakkantással csatlakozik aztán ismĂ©t kĂ©rdezek./ + Én nem halandĂł vagyok hanem vallatĂł robot. + - Menyire sietsz dolgozni? Van mĂ©g rá idĹ‘, hogy megprĂłbáljak összehozni egy a tegnapi teához hasonlĂł italt? TĂ©nyleg szeretnĂ©m megtanulni. / Csak remĂ©lni merem, hogy nem fogom elcseszni a teát... nagyon. SzeretnĂ©m megtanulni, de az az igazság, hogy ha nem pont most fogunk erre sort kerĂteni az sem fog elkeserĂteni. Már alig várom, hogy találkozzak vĂ©gre Juanijjal Ă©s megtudjam mik a lehetĹ‘sĂ©geim. A másik amit várok az az városnĂ©zĹ‘ tĂşra. Érdekes Ă©lmĂ©ny lesz Ă©s ManĂł biztos nem fog hagyni eltĂ©vedni. Vagy ha mĂ©g is, a bolthoz akkor is vissza fog találni. / (57) BiolĂłgia: 0p, Karate: 1p, ÉbredĹ‘ faj: 2p
Föld alapkĂ©pessĂ©g: I/1p Port tudsz teremteni, felkavarni. Plusz egy szint a tĂĽrelem kĂ©pessĂ©gre. TermĂ©szet specializáciĂł: II/0p. MegĂ©rteted magad az állatokkal, növĂ©nyekkel. VeszĂ©lytelen, hĂ©tköznapi növĂ©nyeket növesztesz, állatokat hĂvhatsz magadhoz. TĂĽrelem: III/3p+ Föld alapkĂ©pessĂ©g Minden következmĂ©ny nĂ©lkĂĽl megĂ©rintheted a vasat, de erĹ‘sen megfognod, tartogatnod nem tanácsos. A levegĹ‘ egyáltalán nem mĂ©rgezĹ‘ a számodra.
- Nem tekintelek lusta disznĂłnak, ha Ăgy lett volna, már rĂ©gen kidobtalak volna. /vonom meg a vállam mintha ez annyira magátĂłl Ă©rtetĹ‘dĹ‘ lenne, hogy kimondani is butaság. Aztán vĂ©gĂĽl sikerĂĽl befejeznem a rántottát, szĂłval abszolĂşt tárgytalanná válik az egĂ©sz beszĂ©lgetĂ©s, hiszen megcsináltam Ă©s le is ĂĽlök, hogy eltĂĽntessem. NagyjábĂłl annyi idĹ‘ elĂ©g nekem ahhoz, hogy vĂ©gezzek a reggelimmel, amĂg Ĺ‘ elmesĂ©li az Ă©jszakájukat, Ăgy már csak elĂ©gedetten kĂ©rĹ‘dzve a tányĂ©rom fölött könnyeden válaszolok is./ - Ezt örömmel hallom. Köszönöm, Ăşgy aludtam, ahogy mindig. /Majd amikor vĂ©gez csak biccentek Ă©s az Ĺ‘ tányĂ©rját, meg a sajátom is bedobom a mosogatĂłkĂ©nt funkcionálĂł gĂ©pbe, Ă©s amikor megfordulok felvont szemöldökkel pillantok rá./ - Ne aggĂłdj sárkányfiĂş, nem harapok, hidd el, azt Ă©szrevennĂ©d. Az állkapcsomban egy kisebb tank is elrandalĂrozhatna Ă©n pedig könnyeden összeroppantanám, szĂłval elĂ©g erĹ‘teljes Ă©lmĂ©ny, ha harapnĂ©k. /Aztán kicsit komolyabban hozzáteszem./ - Igen, valĂłban volt mellesleg nĂ©hány aprĂłság, de nem számĂt, nem fogom oldani, ezĂ©rt is veszek most majd ki egy kis szabadságot. /mondom, majd fölállok./ - Nem, nem ártana már elindulni, a teázásra pedig idĹ‘t kell szentelni. Majd ha visszajöttĂĽnk te csinálod. Most menjĂĽnk, te beszĂ©lsz Juanjival, nekem pedig dolgoznom kell. Odakint találkozunk. /teszem mĂ©g hozzá, majd fölmegyek a fegyvereimĂ©rt Ă©s hogy a páncĂ©lszerű ruházatom is magamra öltsem. Nem csajosan váratom, alig telik el egy kis idĹ‘ Ă©s már kint is vagyok, majdnem tĂ©rdig gázolva a friss hĂłban. Ha Kryon is ott van kissĂ© arrĂ©bb megyek tĹ‘le Ă©s alakot is váltok. Aztán amikor már szĂ©dĂtĹ‘ magasságbĂłl nĂ©zek le rá lejjebb hasalok, hogy fel tudjon mászni a hátamra a kutyával./ (158)
Re: Ház a tĂłnál[2900.Augusztus.18.] / Egy kedves mosollyal reagálom le a termĂ©szetemrĹ‘l szĂłlĂł mondatait./ + Ezek szerint majd ne ajánlkozzam fel mindenfĂ©le önkĂ©ntes munkára eme hajlĂ©kban. + Közben az állam is leesik, mert beszĂ©lgetĹ‘ partnerem olyan lendĂĽlettel lapátolja be a reggelit amivel bármely hardcore-evĹ‘bajnokot simán lepipálná. AzĂ©rt illedelmesen nem mutatok csodálkozást inkább a saját reggelibe temetkezem. Nem rohanok, nyugodt tempĂłban ĂĽrĂtem ki a tányĂ©romat, de közel sem nyammogok. A tankos mondataira ismĂ©t elmosolyodom. / - Hát megnĂ©znĂ©m Ă©n azt a marhát aki besĂ©tálna egy sárkány szájába, mĂ©g akár egy tankkal is. De nem is kell neked a sárkányalak, az emberi alakodban is tudsz ám olyan szemekkel nĂ©zni, mint a legfifikásabb ĂĽgyĂ©szek. + Ha Ă©n vallatĂłrobot vagyok, akkor Nym a fĹ‘ĂĽgyĂ©sz. A rengetegben emberi alakjában kis hĂján lenyelt, csak mert tudtam a nevĂ©t. + / A gondját nem osztja meg velem, de Ă©n nem neheztelek Ă©rte, elvĂ©gre semmi közöm hozzá./ - OkĂ©, akkor teázás elhalasztva, iszok vizet.. / Mondom mosolyogva, azzal felállok Ă©s vĂ©grehajtom az imĂ©nt emlĂtett vĂzivást. Aztán elhagyja a konyhát Ă©s Ă©n követem a pĂ©ldáját. Bemegyek a szobámba, felveszem a sapkát, kesztyűt, kabátot, hátamra a táskámat benne az összes motyĂłmmal. Nym nyomában lĂ©pek ki az udvarra. MĂg a lány alakot vált addig Ă©n gyĂşrok egy hĂłgolyĂłt Ă©s eldobom a fák közĂ©./ + Furcsa. Alig egy bĹ‘ hete mĂ©g azt sem tudtam, hogy lĂ©teznek sárkányok. Most meg Ă©rdekesebb egy hĂłgolyĂł mint egy sárkány alakváltása. + FelĂĽlök a jĂłl megtermett lĂ©ny nyakába, magam mellĂ© veszem ManĂłt, aztán szokás szerint Ăşjragombolom a kabátom Ăşgy, hogy a kutyát is takarja. - ElhelyezkedtĂĽnk, ha kĂ©sz vagy mehetĂĽnk. TájĂ©koztatom Nymet aztán várom az indulást. (58) BiolĂłgia: 0p, Karate: 1p, ÉbredĹ‘ faj: 2p
/Csak mosolyogva hallgatom a fiĂş szavait, nĂ©ha megcsĂłválva a fejem. Ăšgy tűnik legalább a szĂłmenĂ©semet kialudtam, már nincsen igĂ©nyem arra, hogy folyamatosan válaszolgassak minden hĂĽlyesĂ©gre./ +Éljen az univerzum egyensĂşlya kezd helyre állni!+ Aztán kint az udvaron, amikor közli hogy elhelyezkedtek elĹ‘ször vetek egy pillantást a tĂłra, aztán amikor konstatálom, hogy szerencsĂ©re most mĂ©g nem fagyott be, akkor egy kecses mozdulattal (már amennyire ez egy ötven tonnás testtel kivitelezhetĹ‘) elrugaszkodom Ă©s hamarosan már erĹ‘teljes szárnycsapásokkal haladok a város felĂ©. A szĂ©l mĂ©g mindig hideg, de a hajnali fĂ©nyben gyönyörű a táj. mindent vastag hĂłtakarĂł fed, de ismerem már annyira a "járást" hogy Ăgy se tĂ©vedjek el. JĂł, ekkora hĂłval mĂ©g nem találkoztam, de a lĂ©nyeg nem változott. Nem pillantok hátra KryonĂ©kra, bĂzok benne, hogyha már sárkányexpressĂ© lettem minĹ‘sĂtve, akkor legalább azzal boldogul, hogy a hátamon maradjon. A szokott utacska után már megjelenik alattunk Polimetron behavazott közĂ©pkorias kĂ©pe. Hatalmas a város, de nem fest tĂşl modern nagyvároskĂ©nt. A kedvenc terem veszem irányba, ami pont elĂ©g nagy ahhoz, hogy leszálljak Ă©s alig pár saroknyira van a bolttĂłl. Földet is Ă©rek, majd megvárom, amĂg a kĂ©t utas leszáll, aztán visszaváltozok emberi alakomba. Kicsit megropogtatom a nyakam, majd biccentek Kryonnak, hogy kövessen./ - Nos már nem vagyunk messze. /mondom ki szĂłban is, nem mintha nyugtatgatni kĂ©ne, aztán mĂ©g pár száz mĂ©ter sĂ©ta után fel is tűnik a bolt bejárata. ElvĂ©gzem a szokott azonosĂtĂł köröket, majd kitárul az ajtĂł Ă©s belĂ©pek a boltba./ (159)
Re: Ház a tĂłnál[2900.Augusztus.18.] / A reggeli gyorsan befejezĹ‘dik Ă©s hipp-hopp már a levegĹ‘ben vagyunk. Én pedig ismĂ©t madártávlatbĂłl nĂ©zem a tájat. Azt hiszem, soha nem fogok tudni betelni a sárkányhátrĂłl nyĂlĂł kilátással. A szelet alig Ă©rzem, a ruhám tökĂ©letesen vĂ©d. MĂ©g hajnalodik. A felkelĹ‘ nap fĂ©nyĂ©ben szikrákat szĂłr a hĂłval belepett fenyves. / + Legközelebb hozok egy napszemĂĽveget. + / Velem ellentĂ©tben ManĂłt nem Ă©rdekli a környĂ©k, Ĺ‘ önkább összekuporodik Ă©s bĂ©kĂ©sen alszik. Hamarosan feltűnik Polimetron. Én egy hatalmas, modern városra számĂtottam. A mĂ©rettel nincs is semmi, gond, a város egĂ©sz a szemhatárig Ă©s mĂ©g azon is tĂşl elĂ©r. Viszont felhĹ‘karcolĂłkat, fĂĽggĹ‘vasutat meg ilyesmiket vártam. E helyett cserĂ©p- meg zsindelyfedeles házak sokasága alkotja eme gigapoliszt. Bár elĂ©g sok emeletes Ă©pĂĽlet van, ránĂ©zĂ©sre egyik sem magasabb öt emeletnĂ©l./ + Akár a lovagkorban. + / A legfurcsább az, hogy senki nem bámulja meg az Ă©pp leszállĂł sárkányt. Olyan hĂ©tköznapink számĂtanak itt az ilyen kĂĽlönös lĂ©nyek, hogy nemrĂ©g mĂ©g Ă©n is több figyelmet szenteltem egy hĂłgolyĂłnak, mint az alakváltásnak. MĂ©g leszállás közben felĂ©bresztem ManĂłt, aki egy ugrással már is a földön van. Én szintĂ©n leugrom, aztán arrĂ©bb megyĂĽnk, hogy Nym nyugodtan válthasson alakot. Emberi alakjában pedig biztosĂt rĂłla, hogy hamarosan a boltban vagyunk./ - Rendben. / Nyugtázom dolgot Ă©s pár perc sĂ©ta után valĂłban oda is Ă©rĂĽnk. Nem sokszor láttam mĂ©g itt ilyesmit, Ăgy már várom, hogy Nym elĹ‘vegye az ajtĂłkulcsát Ă©s bemenjĂĽnk. E helyett mindenfĂ©le kĂłd bepötyögĂ©s meg szkennelĂ©s jön Ă©s Ă©n ismĂ©t a homlokomra csapok gondolatban./ + Ez a huszonkilencedik század.+ Elvigyorodom, mert eszembe jut egy rĂ©gi barátom által mutatott feliratos rajzfilm. Valami GĂ©zga vagy ilyesmi családrĂłl szĂłlt. A lĂ©nyeg, hogy Ă©n már annak a szakállas öreg fĂłszernak vagyok a kortársa, aki a harmincadik században Ă©l./ + Na jĂł, mĂ©g kell hozzá száz Ă©v, de talán utazok mĂ©g annyit majd egyszer elĹ‘re az idĹ‘ben Ă©s akkor majd megkeresem a fickĂłt. + / Határozom el mosolyogva, miközben ManĂł kĂsĂ©retĂ©ben belĂ©pek a boltba./ (59) BiolĂłgia: 0p, Karate: 1p, ÉbredĹ‘ faj: 2p
Re: Ház a tónál*Előzmény - Dylan - 2900.08.20.*
/TĂĽrelmesen hallgattam vĂ©gig Dylan szavait a pillantásom rajta nyugtatva, a szavaira csak egy fejcsĂłválással válaszoltam. Feleslegesnek tűnt válaszolni bármire is, igazábĂłl csak megĂgĂ©rte, hogy betartja azokat, amiket kĂ©rtem tĹ‘le. Az emberismeretĂ©be pedig nem akartam belekötni, habár a katonaság mĂ©g nem jelentette nekem azt, hogy valaki jĂł emberismerĹ‘. Abban a távoli Ă©letben Oroszországban dolgoztam egyĂĽtt volt katonákkal, akik aztán annyit se Ă©rtettek az emberekhez, mint a fĹ‘zĂ©shez... pedig az sem ment nekik valami remekĂĽl. A szemtelen kis madárka csipkelĹ‘dĂ©sĂ©t meg nem tudtam komolyan venni, ha lett volna megfelelĹ‘ mimikám hozzá elmosolyodom a szavain, Ăgy azonban csak a fejcsĂłválás után elrugaszkodtam Ă©s nĂ©hány szárnycsapással utána eredtem. Pillanatok alatt utol Ă©rtem, de hagytam kicsit a versenyszellemĂ©t Ă©s nĂ©ha elĹ‘re engedtem, hogy aztán nĂ©hány bukfenccel Ă©s Ĺ‘rĂĽlt manĹ‘verrel megelĹ‘zzem hurrikánkĂ©nt kavarva fel a levegĹ‘t hatalmas hĂłfehĂ©r szárnyaimmal. HazafelĂ© repĂĽltĂĽnk, már elhagytunk a várost is, amikor a távolban megláttam egy Ĺ‘zsutát. ErrĹ‘l eszembe jutott a vacsora.... majd egy szĂł nĂ©lkĂĽl zuhanni kezdtem. Az állat hamar Ă©szrevett, de esĂ©lye sem volt a menekĂĽlĂ©sre. Az egĂ©sz vadászat nĂ©hány szemhunyásnyi idĹ‘t vett csupán igĂ©nybe Ă©s már át is haraptam a torkát, illetve pontosabb Ăşgy, hogy leharaptam a fejĂ©t, tĂşl kicsiny volt ahhoz, hogy a fejĂ©vel egy mĂ©rettartományĂş állkapcsom ne zĂşzza szĂ©t. A karmaim közĂ© kaptam az Ĺ‘z tetemĂ©t, aztán egy rugaszkodással hamarosan ismĂ©t Dylan mellett repĂĽltem. Mire visszaĂ©rtĂĽnk a házhoz ledobtam az Ĺ‘zet a ház melletti verembe Ă©s egy lehelettel meggyĂşjtottam körötte az odahalmozott fákat. AzĂ©rt nem a saját tĂĽzemmel sĂĽtöttem meg, mert a lilásvörös lángok szĂ©nnĂ© Ă©gettĂ©k volna egy pillanat alatt, az pedig nem feltĂ©tlen a legjobb mĂłdszer a vacsorakĂ©szĂtĂ©shez. Miután vĂ©geztem visszaváltoztam Ă©s emberi alakomban álltam a máglya mellett./ - Nos ha borjĂş nincs is, egy kis Ĺ‘zpecsenyĂ©hez mit szĂłlsz? /pillantottam Dylan felĂ© mosolyogva./ - Mindjárt hozok valamit, amivel emberibb Ă©tkezĂ©sre alkalmas formába hozzuk, addig pakolj le nyugodtan, eligazodsz bent szerintem. /biccentettem a fejemmel a ház felĂ©, aztán az egyik oldalsĂł kamrába elmentem kĂ©sekĂ©rt Ă©s fűszerekĂ©rt, hogy ha kellĹ‘en átsĂĽlt hĂ©jában az Ĺ‘z, akkor valami finomabb pecsenyĂ©t kanyarĂtsak belĹ‘le megfelelĹ‘ ĂzesĂtĂ©ssel. / (173)
Re: Ház a tĂłnál/Csak repĂĽltem a házunk felĂ©. Nymloth hamar utolĂ©rt, de mĂ©g Ăgy is csodálatos volt a kis "versenyĂĽnk". Szerettem vele repĂĽlni. Ahogy a közelemben volt tudtam, hogy bármikor számĂthatok rá. Nem zavart a mĂ©retkĂĽlönbsĂ©g. Boldog voltam Ă©s csak ez számĂtott. A felkavart levegĹ‘ okozta lĂ©gáramlatokat tökĂ©letesen ki tudtam használni, Ăgy nem jelentett gondot, amikor Nym elszáguldott mellettem Ă©s hatalmas szárnyaival megmozgatta a környezetet. Az Ĺ‘zsuta befogása közben a levegĹ‘bĹ‘l figyeltem a lányt./ ~ Csodálatos ~ /tűnĹ‘dtem miközben a felszállását nĂ©ztem, majd tovább folytattuk utunkat a ház irányába./ Nem kellett sok idĹ‘ Ă©s már fel is tűnt elĹ‘ttĂĽnk a tĂł. Lassan ereszkedni kezdtem, majd egy sziklára Ă©rkeztem. Miután visszahĂşztam testem mellĂ© nagy szárnyaim elkezdtem a visszaváltozást Ă©s emberi alakomat felöltve megmozgattam a nyakam./ - Máris lepakolok - /mondtam Ă©s nem sokkal kĂ©sĹ‘bb már a házban is voltam. Hamar beĂ©rtem a szobámba, amely ugyanolyan rendben volt, mint hagytam. Tekintetem vĂ©gigjárta a helyisĂ©get, majd leraktam felesleges cuccaim Ă©s megmosva arcomat elindultam ki a házbĂłl. A tűzhöz Ă©rve az Ă©ppen sĂĽlĹ‘ Ĺ‘zsutát nĂ©ztem. ElĂ©ggĂ© Ă©hes voltam már Ă©s hát egy tigris Ă©hsĂ©ge volt bennem./ - RemĂ©lem, hogy Juanjinak is marad - /nĂ©ztem mosolyogva a lányra, miközben tekintetem vĂ©gigszaladt rajta./ - Hiányoztál - /jegyeztem meg, majd a tűz felĂ© fordultam Ă©s a lángokat figyeltem, eszembe jutott a balesetem. Lassan leĂĽltem a verem mellĂ© Ă©s tűnĹ‘dve bámultam a tűzbe. magam ellĹ‘t láttam a robbanást, szinte Ă©reztem a fájdalmat Ă©s tekintetemre kiĂĽlt, hogy feltörtek a mĂşlt emlĂ©keinek gejzĂrjei. Lassan hanyatt dĹ‘ltem a fűben Ă©s lehunytam a szemem. Kellett nĂ©hány perc, amĂg le tudtam nyugtatni az elmĂ©m. MiĂłta Ăşj Ă©letem elkezdĹ‘dött egyszer sem jutott eszembe az a nap, de most villámcsapáskĂ©nt hasĂtott belĂ©m az emlĂ©kek áradata./ (43)
Re: Ház a tónál*Dylan - 2900.08.20.*
/Juanji emlĂtĂ©sĂ©re egy pillanatra elgondolkoztam, de aztán csak semlegesen megvontam a vállam./ - Nos szerintem nem. De maximum majd visszamegyek Ă©s fogok mĂ©g egyet. /mondtam teljes nyugalommal. BelĂ©ptem a tűzbe Ă©s leszedtem a vadat a nyársrĂłl, majd leterĂtettem a fűbe. A tűz nĂ©hol belekapott a páncĂ©lzatomba, de a bĹ‘röm nem Ă©gette. Aztán leĂĽltem mellĂ© Ă©s egy kis tĹ‘rt elĹ‘kapva lekanyarĂtotta egy jĂł adagot a forrĂł hĂşsbĂłl. A számban a halott Ĺ‘z darabkáival nĂ©ztem fel a tetem felett Dylanre. A szemeim egy hĂĽllĹ‘ hideg, kifejezĂ©stelen ametiszt pillantását tĂĽkröztĂ©k./ - Nos akkor visszajössz, ennyi. /vonok vállat. Azt hittem ezt a tĂ©mát már megbeszĂ©ltĂĽk, de fene se Ă©rti ezt a fickĂłt, a nagy titkolĂłzásait, meg hirtelen hangulatváltozásait. Persze nĂ©ha kedvelem, de ilyenkor egyszerűen nem Ă©rtem. + Nem mintha ez Ăşjdonság lenne, soha nem Ă©rtettem igazán az embereket. + Közben nekifogtam a második adag hĂşsomnak, Dylan meg csak fekĂĽdt ott lehunyt szemmel a fűben. + Vajon Ă©hen halt? + Egy pillanatig gondolkoztam, hogy beledobok egy adag hĂşst a szájába, de vĂ©gĂĽl meggondoltam magam, nem volt elĂ©ggĂ© nyitva. SzĂłval csak felálltam Ă©s odasĂ©táltam. A fickĂł továbbra sem moccant. Ă“vatosan elĹ‘rĂ©bb lĂ©ptem Ă©s a Ăłvatosan megrugdostam./ - HĂ© Dylan, minden okĂ©? Kihűl a kaja. /Ezzel rĂ©szemrĹ‘l elintĂ©zettnek is vettem az ĂĽgyet, tehát visszasĂ©táltam Ă©s tovább falatoztam. Ha ez után se reagált semmit, akkor esetleg lehet mĂ©gis elgondolkozok a hĂşssal dobálĂłs dolgon./ (174)
Re: Ház a tónálNymloth
/Ahogy ott fekĂĽdtem hallgattam Nym mozgolĂłdását. Bár szemeim le voltak hunyva, mĂ©g Ăgy is kitűnĹ‘en Ă©rzĂ©keltem a környezetem. A sĂĽlt hĂşs illatára mĂ©g Ă©hesebb lettem, de kellett mĂ©g nĂ©hány perc, hogy kicsit visszarázĂłdjak mĂşltam fájdalmas emlĂ©keibĹ‘l, a mostani Ă©letemben. Amikor Nym megrugott lassan kinyitottam a szemem Ă©s rá nĂ©ztem./ - ElnĂ©zĂ©sedet kĂ©rem, hogy nem figyeltem, de kellett egy kis idĹ‘, hogy rendezzem a gondolataimat - /magyaráztam neki, majd fogtam egy kĂ©st Ă©s Ă©n is hasĂtottam az Ĺ‘z hĂşsábĂłl. Belekostolva megint csak tudatosult bennem, hogy miĂ©rt is imádok Nym-nĂ©l vacsorázni. Mindig finom Ă©s Ăzekkel teli az Ă©tel. Sosincs elrontva Ă©s elnyomva a valĂłdi Ăz. Most is tökĂ©letesen kiĂ©rezhetĹ‘ volt a vad hĂşs zamata. Miután az aktuális szelet lecsĂşszott, Nym-re pillantottam/ - TökĂ©letes - jegyeztem meg tömören, majd Ăşjabb hĂşsdarabot vágtam ki a fogásbĂłl, Ă©s folytattam az Ă©tkezĂ©st. JĂł ideje nĂ©mán vacsorázhattunk, mikor már kezdtem Ăşgy Ă©rezni, hogy többet ettem mint földi Ă©letem során a legtöbbször három nap alatt. A katona lĂ©t átka volt az, ha nĂ©ha kevesebb volt az Ă©lelem. FĹ‘leg, ha valami gyors tĂşlĂ©lĹ‘ fejadagrĂłl volt szĂł. MiĂłta a jövĹ‘be kerĂĽltem nĂ©ha Ăşgy Ă©rzem teljesebb Ă©letet Ă©lek. Jobban odafigyelek magamra./ - AmĂşgy mesĂ©lj. Hogy megy a bolt, Ă©s a keresĂ©sĂĽnkön kĂvĂĽl mivel töltötted mĂ©g az idĹ‘t, az elmĂşlt idĹ‘szakban? - nĂ©ztem rá kĂ©rdĹ‘n. (44)
Re: Ház a tónál*Dylan - 2900.08.20.*
/JĂł sokáig csak falatoztam. Hálás voltam a csendĂ©rt Ă©s a nyugalomĂ©rt. Tudom ellentmondásosnak tűnhet, hogy eddig azĂ©rt pedáloztam, hogy megtaláljam ezt a szerencsĂ©tlent, meg a társait, most meg örĂĽlök, hogy nem szĂłl hozzám... De egyszerűen ilyen voltam. Szerettem biztonságban tudni az barátaimat, de nem igazán szerettem csevegni, sĹ‘t Ăşgy általánosságban megszĂłlalni. NĂ©ha igazán örĂĽltem volna neki, ha örökre sárkánnyá változnĂ©k. Akkor csak a repĂĽlĂ©s, vadászat, evĂ©s, alvás lenne az Ă©let, mással nem is kĂ©ne foglalkoznom. VĂ©gĂĽl azonban erĹ‘t vettem magamon. Ugyan mĂ©g tudtam volna enni, rĂ©gen se voltam kis Ă©tkű ember, a majd kĂ©t mĂ©teres orosz kidobĂłembereknek szĂĽksĂ©gĂĽk van a munĂciĂłra, de amiĂłta sárkánnyá lettem, mintha nem a magam parányi, hanem a sárkány hatalmas gyomrát kellett megtöltenem minden alkalommal./ - Nos ezen kĂvĂĽl nem törtĂ©nt semmi kĂĽlönös. Az egyetlen az volt, hogy mostanában Ăşgy tűnik minden ember, aki kapcsolatba kerĂĽl velem eltűnik. Lassan már listát kell vezetnem arrĂłl hány ember tűnt el rejtĂ©lyes körĂĽlmĂ©nyek között az ismeretsĂ©gi körömbĹ‘l. /vonok vállat könnyedĂ©n. Aztán vĂ©gĂĽl mĂ©gis veszek mĂ©g egy kis hĂşst Ă©s folytatom a falatozást, rĂ©szemrĹ‘l ennĂ©l több szĂłt nem Ă©rdemel a dolog. Dylan ugyan megkerĂĽlt de mĂ©g mindig vannak bĹ‘ven eltűnt elemek, akiket meg fogok találni, kerĂĽl, amibe kerĂĽl./ (175)
62 hozzászólás
• Oldal: 3 / 3 • 1, 2, 3