Csevegő

Beszélgessünk bármiről (kulturált keretek közt)!

Re: Csevegő

HozzászólásSzerző: Rabraquat » 2012.08.31. 07:45

Éadrom írta:Megvolt. Hát az angyalomon kívül minden karakteremet/koncepciómat kiütötték a módosítások. Jah és jut eszembe, aki a varázslónál azt a harcművész-varázslást kitalálta, nyugodtan dőljön bele a kardjába. ... ilyen eretnekséget nem láttam a D&D és a M* ETK óta!
Én sem örültem annyira, hogy elveszítettem 2p-t, de jók ezek a változások. BTW harcművész varázslás van a shadowrunban is, csak ott fizikai adeptusnak hívják :) Mondjuk nyilván nem fogom azt mondani, hogy rosszak :)
Éadrom írta: Nem akarok rosszat mondani a staffról
Ne is mondj :D
"Ki vagy? Á, hagyd, nem érdekes!" - Rabraquat

Karizma 4p (max): A sidhek amúgy is lenyűgözik az embereket a világ felé mutatott bájukkal, de ez a képesség minél magasabb, a sidhe annál ügyesebben befolyásolja szavaival a halandókat. Már a természetfelettire is hathatsz.
Elementaritás 3p: Minden elemhez tartoznak úgynevezett elementálok, amik Danu energiájának tudatra ébredt apróbb mágiagócai, a velük való bánás az Elementaritás képesség. Közepes elementálokat hívhatsz, ők információkkal szolgálhatnak neked, megfigyelhetnek, segítenek, engedelmeskednek, kihallgatnak másokat.
Türelem 3p: A képesség birtokában képes vagy hosszabb-rövidebb ideig elviselni a vasat. Ennek a képességnek a hiányában akár a vér hordozta vastól is rosszul lehetsz, ha rád fröccsen, vagy nagy mennyiségben kiömlött valahol. Már minden következmény nélkül megérintheted a vasat, de erősen megfognod, tartogatnod nem tanácsos. A levegő már egyáltalán nem mérgező a számodra.
Rabraquat
Arisztokrata
Arisztokrata

Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Garien Seardur, Jessie Ellwood, Oldman

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.08.31. 07:50

Hol lehet beállítani hogy ne kapjak az emailemre értesítőt ha itt kapok PM-et?
Hirig

Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel, mert a személyiségem Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ, hogy Te ki vagy!
Nem test vagyok, amelynek lelke van, hanem lélek, aminek van egy látható része, amit testnek hívnak.

Kép

Átváltozás 4p; Szárnyaid nem többek szépen rajzolt tetoválásnál, mikor megnősz, csak hozzáértő mondja meg, hogy tündér vagy. Vérnektár 1p; Ha megharapsz valakit, a véréből meg tudod mondani, milyen fajú. Zöldbeszéd 1p; Ezzel a képességgel megérteted magadat az élő növényekkel, kérheted, hogy tegyenek, vagy ne tegyenek valamit (Gombák, virágok).
Faerman Niqecanuwa Mikomi
Arisztokrata
Arisztokrata

További karakterek: Tereus
Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.08.31. 07:57

Hirig írta:Hol lehet beállítani hogy ne kapjak az emailemre értesítőt ha itt kapok PM-et?

Felhasználói vezérlőpult - Fórum beállítások - Általános beállítások szerkesztése. És itt van egy olyan, hogy "Értesítés új privát üzenetről", ezt kell "Nem"-re állítani.
Kép
Alyara Nirois
Arany céhvezér, Mágikus diplomata

További karakterek: Mira, Laila, Eoryann, Neferadynee

HozzászólásSzerző: Rabraquat » 2012.08.31. 07:58

Ha minden igaz: felhasználói vezérlőpult - áttekintés - fórum beállítások - Értesítés új privát üzenetről

Karizma 4p (max): A sidhek amúgy is lenyűgözik az embereket a világ felé mutatott bájukkal, de ez a képesség minél magasabb, a sidhe annál ügyesebben befolyásolja szavaival a halandókat. Már a természetfelettire is hathatsz.
Elementaritás 3p: Minden elemhez tartoznak úgynevezett elementálok, amik Danu energiájának tudatra ébredt apróbb mágiagócai, a velük való bánás az Elementaritás képesség. Közepes elementálokat hívhatsz, ők információkkal szolgálhatnak neked, megfigyelhetnek, segítenek, engedelmeskednek, kihallgatnak másokat.
Türelem 3p: A képesség birtokában képes vagy hosszabb-rövidebb ideig elviselni a vasat. Ennek a képességnek a hiányában akár a vér hordozta vastól is rosszul lehetsz, ha rád fröccsen, vagy nagy mennyiségben kiömlött valahol. Már minden következmény nélkül megérintheted a vasat, de erősen megfognod, tartogatnod nem tanácsos. A levegő már egyáltalán nem mérgező a számodra.
Rabraquat
Arisztokrata
Arisztokrata

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.08.31. 07:58

Alyara Nirois írta:
Hirig írta:Hol lehet beállítani hogy ne kapjak az emailemre értesítőt ha itt kapok PM-et?

Felhasználói vezérlőpult - Fórum beállítások - Általános beállítások szerkesztése. És itt van egy olyan, hogy "Értesítés új privát üzenetről", ezt kell "Nem"-re állítani.

Köszönöm! Hogy én mennyit keresetem... :)
Hirig

Az életről tudom, hogy véges, de akadnak pillanatai, melyek felérnek az örökkévalósággal.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel, mert a személyiségem Én vagyok, a viselkedésem pedig attól függ, hogy Te ki vagy!
Nem test vagyok, amelynek lelke van, hanem lélek, aminek van egy látható része, amit testnek hívnak.

Kép

Átváltozás 4p; Szárnyaid nem többek szépen rajzolt tetoválásnál, mikor megnősz, csak hozzáértő mondja meg, hogy tündér vagy. Vérnektár 1p; Ha megharapsz valakit, a véréből meg tudod mondani, milyen fajú. Zöldbeszéd 1p; Ezzel a képességgel megérteted magadat az élő növényekkel, kérheted, hogy tegyenek, vagy ne tegyenek valamit (Gombák, virágok).
Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.08.31. 08:00

Nincs mit. Ki is rakom a Gyik-hez. :)
Kép
Alyara Nirois

HozzászólásSzerző: Rabraquat » 2012.08.31. 08:01

Ja, hogy közben megjött a válasz :D

Rabraquat
Arisztokrata
Arisztokrata

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.08.31. 08:03

Rabraquat írta:Ja, hogy közben megjött a válasz :D

Igen, sikerült egymás feje fölött átírnunk. xD
Kép
Alyara Nirois

HozzászólásSzerző: Legion » 2012.08.31. 10:14

Bocs, igaz, az SR ki is ment a fejemből. De ott azért nem azt varázsoltad, hogy blokkols és ütsz. Értem én, hogy a staff szerint kellett a frissítés, csak néhány helyen nagyon baltás megoldásnak tűnik. Némelyik meg egyenesen erőltetett. Na meg ha már itt tartunk, a kiagyalója magyarázza már el nekem ezt a "kreatív mágia" dolgot a sidhenél, mert bár felfogtam amit olvastam, de nagyon remélem, hogy máshogy kéne értelmezni.
I am what I am. Someone has to be.

Si vis pacem para bellum!

Quod sumus, hoc ecitis

Kép
Legion
Deviáns
Deviáns

További karakterek: Fenrir,Murgen

HozzászólásSzerző: Lisim » 2012.08.31. 10:22

Alyara Nirois írta:Nincs mit. Ki is rakom a Gyik-hez. :)

Szerintem lehetne a default beállítás a kikapcsolt. Ezt valahol adminban tudod állítani. És aki szeretne mailt kapni róla, az bekapcsolja. :)
Savas nyál, 2. szint: bőrre jutva könnyebb égési sebet okoz, szembe kerülve súlyos hatású, bár nem maradandó. Vasbőr, 4. szint: Tested, mint az acél, a szó szoros értelmében. Fém fegyver is csak megkarcolni képes, puszta kézzel vagy fogakkal, karmokkal pedig képtelenség téged megsebezni. Csontjaid is kemények, eltörni csak satuba szorítva lehet bármidet is. Elemi mágia, 3. szint + 1 támadásnál, mert levegő: kórházi segítség nélkül halálos lehet. Telekinézis, 1. szint: egy 1 kilós tárgyat tudsz lebegtetni vagy mozgatni.
Lisim
Csúfság
Csúfság

HozzászólásSzerző: Rabraquat » 2012.08.31. 10:51

Éadrom írta:Bocs, igaz, az SR ki is ment a fejemből. De ott azért nem azt varázsoltad, hogy blokkols és ütsz. Értem én, hogy a staff szerint kellett a frissítés, csak néhány helyen nagyon baltás megoldásnak tűnik. Némelyik meg egyenesen erőltetett. Na meg ha már itt tartunk, a kiagyalója magyarázza már el nekem ezt a "kreatív mágia" dolgot a sidhenél, mert bár felfogtam amit olvastam, de nagyon remélem, hogy máshogy kéne értelmezni.

Amelyik nem tetszik, nem kell felvenni. Tökéletes úgysem lesz, mert mások vagyunk. Olyan meg, hogy mindenkinek tetsszen, ámpláne. Bármelyik szerepjátékban (akár asztali, akár FRPG) találhatsz hibát, vagy olyat, ami neked nagyon nem tetszik, de attól még szerethető, játszható a dolog.
A kreatív mágiát pedig szerintem jól értetted. Ha nem is én találtam ki, de rábólintottam jómagam is, és az összes stafftag. Ha nem így lenne, nem került volna be.
De mint mondtam, az ilyenek ne vegyék el a kedved, mert biztos van azért olyan újítás is, ami tetszik. Nyugodtan javasolhattok változtatásokat is, sosem zárkóztunk el előle, nem egyet kérésre meg is változtattunk.^^

Rabraquat
Arisztokrata
Arisztokrata

HozzászólásSzerző: Jóindulat » 2012.08.31. 14:26

Éadrom írta:De ott azért nem azt varázsoltad, hogy blokkols és ütsz. Értem én, hogy a staff szerint kellett a frissítés, csak néhány helyen nagyon baltás megoldásnak tűnik.
Köszönjük a markánsan megfogalmazott észrevételt, korrigálva a szándékolt, ám félrefogalmazott leírás. Más egyéb, konstruktív vélemény?
A jóság nem azonos a jóhiszemű ártatlansággal.

Sub pondere crescit palma!
Jóindulat
Mesélő - Általános moderátor

További karakterek:
Arich

Ry Fomor
Fiona Freefall
Yllion

HozzászólásSzerző: Legion » 2012.08.31. 19:55

Gondoltam kicsit Trollkodom, és itt összegyűjtöm azon dolgokat amikkel "nem értek egyet"/"nem értek miért". Mellesleg a megszavaztátok és a mindenki egyet ért között azért van különbség szerintem. Nem voltam ott, nem tudom ki mivel ért egyet.

1, karakterlapon motiváció és egyebek. Csak szerintem teljesen fölösleges? Az átlag embernek oly sűrűn változhatnak a motivációi és többnyire olyan nehezen szóba önthetőek, hogy fölöslegesnek tartom. Bár még mindig jobb a D&D vagy M* jellemei.

2, Képességek: Sidhe: "Türelem" "Mif@...?" Ez volt az első gondolatom. Lehet én vagyok hülye, és nem ismerem ezeket a Hamillton (vagy milyen) könyveket, ahonnan az alapötlet van. De azért az, hogy ha nem veszed fel és rádcseppen némi vér akkor rosszul leszel? Miért is? Jah, vannak vas molekulák a vörös vérsejtekben. De egy ember vérében lévő összes vasból egy apró pénzérmére való nincs tudtommal. Szerintem ez bőven nagy érvágás bármelyik sidhenek. Jószerivel kötelező 3 pontot elverni erre.

3, Kreatív mágia. A következő "Mif@...?" Ezt bevallom nem értettem tökéletesen (nem szeretném úgy érteni ahogy most). Nekem ami átjött belőle: Hiába van isteni hatalmad, hiába vagy mindenkinél királyabb, vagy elversz itt egy rakat pontot, vagy semmire nem használható a hatalmad. Értem én, hogy varázslat nélkül hiába van manád, de nekik nem a vérükben van a dolog (szó szerint?).

4, Testmágia. Még mindig kung-fu varázsló. Bocs az akadékoskodásért, de évek óta űzök harcművészetet, tudok ütni, rúgni, blokkolni, sőt még kitérni is. Pedig nem varázsolok. De legyünk részletesebbek: "Kinkane" Ez most blokkolás, vagy egyszerűen nem sebződsz? Ha előbbi akkor marhaság, ha utóbbi akkor fölösleges szétdarabolni. "Sikaku"(Shikaka!) Kitérés, első három szintje gyakorlással elérhető. Egy átlag ütés elől én is gond nélkül kitérek, kidobóst meg szerintem mindenki játszott már mágia nélkül. "Sangai " első három szint megint csak gyakorlás. (Karatésoknál sokadik dan fokozatnál van olyan próba, hogy a tégla stócban ráböknek egy darabra és a vizsgázónak csak azt szabad eltörni, úgy, hogy a legfelsőre súlyt.) "Kyudo" Én is szeretem az elfeket :D Ez speciel még tetszik is.

5, A vadászok csúnyán fel lettek tápolva. Főleg az áldásokat érzem túl erősnek a költségükhöz képest. (Persze ez csak akkor probléma, ha bármilyen rendszerszintű játékegyensúlyt szeretnétek)

6, Alakváltók. Őszintén szólva, én itt megengedném az alakok fejlesztését, ha már ilyen sok meló van egy egy alakkal, és nem is nevezhető olcsónak. Pl. teszem azt, valaki szeretne a későbbiekben egy sárkány alakot és csak azt. Jelen esetben vagy megvárja míg összejön a 15p, ami alsóhangon se két perc. Vagy, én támogatnám azt, hogy fejlődhessen. Tegyük fel, eleinte valamilyen gyíkalakja van (vagy varánusz, esetleg őshüllő stb.) mikor már van elég pontja megveszi (ha akarja) a szárnyakat, majd a képességeket, később a méretet, vagy egy teljesen más, plussz alakot.. Hangulatosabb lenne szerintem. Olyan sok szo..., vagyis olyan sok "kiegyensúlyozás" van a képességekben, hogy némelyik fajnak nagyon el tudja venni az ízét.

És mivel a képességekben nagyjából ki is merül a játéktechnika, én is zárom soraimat.

u.i.: Mielőtt bárki jönne azzal, hogy "Ha nem tetszik nem kell játszani!". Megjegyezném, hogy ez rossz hozzáállás, főleg ilyen kis létszám mellett. Az a jó, ha mindenkinek tetszik, ha mindenki megtalálja a számítását. Nem lehetetlen, de nem is könnyű. Minden világban/rendszerben lehet mennyei dolgokat összehozni, lehet remekül szórakozni, persze csak akkor, ha mindenki játszik és nincs szabálynácizás.

Quod sumus, hoc ecitis

Kép
Legion
Deviáns
Deviáns

HozzászólásSzerző: Vera Rider » 2012.08.31. 21:07

Néhány dologban egyet kell értenem Eadrommal. Annyira feltúrbóztátok a vadászokat, hogy már szinte akármit megtehetnek, ha van elég pontjuk.
A kungfu dologban is egyetértek, én is jártam karatéra, ez tényleg kicsit túlzás.
Az alakváltóknál csak most olvastam a módosításokat. Mi van ha valaki sárkányt akar, de valamelyik képességét kihagyná? Akkor kevesebb pont lenne? meg 50 tonnás állat akkora mint egy családi ház lehet, hogy valaki kisebb lenne. Mellesleg egy ekkora teremtmény a földbe tapos akármit és akárkit. Szerintem picit pontosítsunk.
( A delfinek 150-650 kg-ig mozognak és a cápák között is vannak kisebbek pl: a Rókacápa csak 150-200 kg.) Bocsi, de gondoltam szólok az észrevételeimről. Elég jártas vagyok a biológiában, mert érdekelt ez a téma.
ui: Ha valaki kezdő vagyis 0. szinten áll akkor szinte a halál torkában érezheti magát ezek mellett az adottságok mellett.
(Most már tényleg kerülni fogom a vadászokat. Az biztos)
Élvezz ki minden egyes napot, mert nem térnek vissza a kedvedért, csakhogy megváltoztathasd őket.
Vera Rider
Fiatal
Fiatal

Speciális: Halott karakter

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.08.31. 21:24

Megvan a megoldás: vegyük figyelmen kívül és lépjünk tovább (ezzel a gondolattal jobban telt a napom és újra az lebegett előttem, hogy jaj, de jó, megint vihetem tovább a karim).
*neki sem tetszik jó pár változás még mindig, de vállat von és akkor is játszani fog*
Hirig

Kép

Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.08.31. 21:28

Alyara Nirois írta:
Rabraquat írta:Ja, hogy közben megjött a válasz :D

Igen, sikerült egymás feje fölött átírnunk. xD

Viszont a tiéd volt az igazán jó meghatározás, mert Rab rosszra korrigált volna :P
Hirig

Kép

Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.08.31. 22:37

Novellaíró pályázattal mi a helyzet?!
Hirig

Kép

Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Vera Rider » 2012.09.01. 08:35

Hirig írta:Megvan a megoldás: vegyük figyelmen kívül és lépjünk tovább (ezzel a gondolattal jobban telt a napom és újra az lebegett előttem, hogy jaj, de jó, megint vihetem tovább a karim).
*neki sem tetszik jó pár változás még mindig, de vállat von és akkor is játszani fog*

Jó ötlet. Majd én is viszem tovább csak Mirát kell bevárnom, mert most ő jön. ;)
Élvezz ki minden egyes napot, mert nem térnek vissza a kedvedért, csakhogy megváltoztathasd őket.
Vera Rider
Fiatal
Fiatal

Speciális: Halott karakter

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.09.01. 09:53

Vera Rider írta:Jó ötlet. Majd én is viszem tovább csak Mirát kell bevárnom, mert most ő jön. ;)

Elméletileg nekem is most rá kell várnom :)
Hirig

Kép

Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Jóindulat » 2012.09.01. 10:49

Éadrom írta:Nem voltam ott, nem tudom ki mivel ért egyet.
Már nem azért, de ez miben releváns? Staff közös munkáját bírálod, s mint ilyet, közösen dolgoztuk ki/vitattuk meg.
Éadrom írta:1, karakterlapon motiváció és egyebek. Csak szerintem teljesen fölösleges? Az átlag embernek oly sűrűn változhatnak a motivációi és többnyire olyan nehezen szóba önthetőek, hogy fölöslegesnek tartom. Bár még mindig jobb a D&D vagy M* jellemei.
Szvsz ez tényleg csak trollkodás. Nyilván átkerülésnél/karakteralkotásnál éppen aktuális motivációkról van szó, amik a játékosnak is, mesélőknek is arra szolgál, hogy átgondolt, karakterhez passzoló játékok folyjanak. A menet közbeni változások vezetésére van Adatlap.
Éadrom írta:2, Képességek: Sidhe: "Türelem" "Mif@...?" Ez volt az első gondolatom. Lehet én vagyok hülye, és nem ismerem ezeket a Hamillton (vagy milyen) könyveket, ahonnan az alapötlet van. De azért az, hogy ha nem veszed fel és rádcseppen némi vér akkor rosszul leszel? Miért is? Jah, vannak vas molekulák a vörös vérsejtekben. De egy ember vérében lévő összes vasból egy apró pénzérmére való nincs tudtommal. Szerintem ez bőven nagy érvágás bármelyik sidhenek. Jószerivel kötelező 3 pontot elverni erre.
Csak ha nem akarsz a vasérzékenységgel érdemben foglalkozni. Egyébként jól látod.

Éadrom írta:3, Kreatív mágia. A következő "Mif@...?" Ezt bevallom nem értettem tökéletesen (nem szeretném úgy érteni ahogy most). Nekem ami átjött belőle: Hiába van isteni hatalmad, hiába vagy mindenkinél királyabb, vagy elversz itt egy rakat pontot, vagy semmire nem használható a hatalmad. Értem én, hogy varázslat nélkül hiába van manád, de nekik nem a vérükben van a dolog (szó szerint?).

Bezzeg az ingyen és bérmentve fejlődő Hatalmak ellen senkinek nincs kifogása. :P
Egyébként szándék szerint ez egyfajta ösztönösen alkalmazott mágia, amire a korábbi verzióban semmi lehetősége nem volt a sidhének. Ezt igyekeztünk szabály szinten is lehetővé tenni.
Egyébként ha hatalmakkal operálsz, hiába van kreatív mágiája az ellennek, ha a hatalmak feltételei adottak, bejönnek. És az ellen nincs mentő, csak a jóérzés.
Éadrom írta:4, Testmágia. Még mindig kung-fu varázsló. Bocs az akadékoskodásért, de évek óta űzök harcművészetet, tudok ütni, rúgni, blokkolni, sőt még kitérni is.
Detto. És?
Éadrom írta: Pedig nem varázsolok.
Biztos vagy ebben? ;) :P
Éadrom írta:De legyünk részletesebbek: "Kinkane" Ez most blokkolás, vagy egyszerűen nem sebződsz? Ha előbbi akkor marhaság, ha utóbbi akkor fölösleges szétdarabolni.
Elvileg az olyasmi, mint a MAGUS Aranyharangja. Adott sebzésfajtából semlegesítesz Tsz számút.
Éadrom írta:"Sikaku"(Shikaka!) Kitérés, első három szintje gyakorlással elérhető. Egy átlag ütés elől én is gond nélkül kitérek, kidobóst meg szerintem mindenki játszott már mágia nélkül.
Amivel pedig nem tudsz mit kezdeni (nyílzápor, majdnem hangsebességre felgyorsított kiberszamuráj, nyomkövetős varázslövedék), arra jó ez a képesség.
Éadrom írta: "Sangai " első három szint megint csak gyakorlás. (Karatésoknál sokadik dan fokozatnál van olyan próba, hogy a tégla stócban ráböknek egy darabra és a vizsgázónak csak azt szabad eltörni, úgy, hogy a legfelsőre súlyt.)
A képzett vakharc vagy 0-2 pontos általános előny, vagy mágia. Innentől majdhogynem mindegy, hogyan rendszerkeded ki. A fókuszált ütés pedig aktív harci helyzetben is alkalmazható, nem igényel különösebb rákészülést. A képesség harmadik szintjén a sebzés tényleg brutális. Embernél nagyobb sziklatömböt kettéütsz, teljes szervópáncélt rommá zúzol. Szvsz ezek erősen mágiaszagúak.
Éadrom írta: "Kyudo" Én is szeretem az elfeket :D Ez speciel még tetszik is.
Köszönjük a burkolt dícséretet. :P
Éadrom írta:5, A vadászok csúnyán fel lettek tápolva. Főleg az áldásokat érzem túl erősnek a költségükhöz képest. (Persze ez csak akkor probléma, ha bármilyen rendszerszintű játékegyensúlyt szeretnétek)
Ha jól látom, ez még mindig csak a munkaverzió, jelen leírás szerint valóban extra erősek.
Éadrom írta:6, Alakváltók. Őszintén szólva, én itt megengedném az alakok fejlesztését, ha már ilyen sok meló van egy egy alakkal, és nem is nevezhető olcsónak. Pl. teszem azt, valaki szeretne a későbbiekben egy sárkány alakot és csak azt. Jelen esetben vagy megvárja míg összejön a 15p, ami alsóhangon se két perc. Vagy, én támogatnám azt, hogy fejlődhessen. Tegyük fel, eleinte valamilyen gyíkalakja van (vagy varánusz, esetleg őshüllő stb.) mikor már van elég pontja megveszi (ha akarja) a szárnyakat, majd a képességeket, később a méretet, vagy egy teljesen más, plussz alakot.. Hangulatosabb lenne szerintem. Olyan sok szo..., vagyis olyan sok "kiegyensúlyozás" van a képességekben, hogy némelyik fajnak nagyon el tudja venni az ízét.
Nymloth Dracaris 1. Tszen bír sárkányalakkal. Igaz, h 3 bónuszponttal, de ez akár egy kaland alatt összejöhet. Vagyis nem kivitelezhetetlen, ha valaki nagyon sárkányt akar.
Más téren a fejlesztés nem elvetendő ötlet, elvégre ha az elején csak egy csoffadt, elhalásos tigrisutánzat alakját vagy képes felvenni, még megtanulhatod, hogyan legyen még erősebb. Megvitatjuk, kidolgozzuk. Alakváltók nyugodtan megírhatják pl nekem is az elvárásokat, a staff dolgozni fog rajta.
Éadrom írta:u.i.: Mielőtt bárki jönne azzal, hogy "Ha nem tetszik nem kell játszani!". Megjegyezném, hogy ez rossz hozzáállás, főleg ilyen kis létszám mellett. Az a jó, ha mindenkinek tetszik, ha mindenki megtalálja a számítását. Nem lehetetlen, de nem is könnyű. Minden világban/rendszerben lehet mennyei dolgokat összehozni, lehet remekül szórakozni, persze csak akkor, ha mindenki játszik és nincs szabálynácizás.
Ez utóbbi szóösszetétel ismeretlen számomra, de gyanúsan figyelmeztetésszagú. :evil:
Az elvonulással fenyegetőzést eddig sem értékeltük, ezután sem fogjuk. Kár szóba hozni. Tudomásom szerint mi sem adtunk ultimátumot senkinek, igyekeztünk konstruktívan megoldani a felvetődött problémákat, bármilyen hangvétellel is érkezett kritika.

Jóindulat

További karakterek:
Arich

Ry Fomor
Fiona Freefall
Yllion

HozzászólásSzerző: Legion » 2012.09.01. 11:51

Azért releváns, mert egyrészről nem bírálom a munkáját senkinek, főleg nem olyannak, aki a megvitatás/kidolgozás/megszavazás közben ellene volt egyes változásoknak.
A türelemmel és a keratív mágiával az az igazi probléma, szerintem, hogy elvileg a sidhek marha erősek. Viszont türelem három nélkül ott pusztul ha valaki vérzik a közelében (már a Twilightban is hülyén nézett ki a dolog), ennyire azért nem hiszem, hogy érzékenyek rá. A kreatív mágia meg a hatalmak lehúzása. Igen erősek voltak, új rendszerben gondolom vissza akartátok őket fogni, de talán már a ló túloldala.
Mellesleg imádom, ahogy ki-kiemelsz mondatokat, és a kontextusból kiemelve teljesen más értelmet nyernek. Ügyvédnek vagy politikusnak kéne menned.
Évek óta űzök harcművészetet, értek hozzá már valamennyire és biztos vagyok benne hogy nem varázsolok. Vagyis a kitérésnek és a támadásnak a korai szintjeit fölösleges mágiaként jellemezni és pontot kérni érte. Vagy ennyi erővel lehetne 1 pontos képesség az egyenesen vizelés is.
Melyik szóösszetétel ismeretlen számodra? A szabálynácizás?
Nincs itt semmi figyelmeztetés, nem fenyegetőzök semmivel. Ha úgy döntök megyek, akkor nem fogom előtte hetekkel bejelenteni, hogy majd teperjetek értem. És nem néhány szabályváltoztatás miatt megyek ha egyszer megyek. Csak megjegyeztem, hogy néha előjön a fent említett mondat és általában rosszul sül el. Én is találkoztam már olyan oldallal (és étteremmel) ahol ez volt a hozzáállás. "Nem tetszik, el lehet menni." El is mentünk. Csak nem szeretném, ha a staff kevésbé türelmes tagja elkezdenének ezzel dobálózni. Minden konfliktust meg lehet oldani. Mindent lehet, csak vakarni kell.

Quod sumus, hoc ecitis

Kép
Legion
Deviáns
Deviáns

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.09.01. 21:54

Éadrom írta:Gondoltam kicsit Trollkodom, és itt összegyűjtöm azon dolgokat amikkel "nem értek egyet"/"nem értek miért". Mellesleg a megszavaztátok és a mindenki egyet ért között azért van különbség szerintem. Nem voltam ott, nem tudom ki mivel ért egyet.

Köszönjük a kritikát. :) Átrágunk majd mindent. Hogyha nem is gyorsan, de átrágunk.

Én a békítő fél szeretnék lenni, szóval hogyha kicsit lenyugodtak a kedélyek, vagy lenyugodnának a kedélyek, felkereshettek. :D Remek diplomata képességeim vannak - legalábbis én szeretném azt hinni. xD

Holnap pedig kaptok mesélői reagokat. Igyekszem majd. :)
Kép
Alyara Nirois

HozzászólásSzerző: Faerman Niqecanuwa Mikomi » 2012.09.01. 22:00

Alyara Nirois írta:Holnap pedig kaptok mesélői reagokat. Igyekszem majd. :)

Várom 8-)
Hirig

Kép

Arisztokrata
Arisztokrata

Lyendryana Daimon
Drun
Alva
Lamya

HozzászólásSzerző: Jóindulat » 2012.09.02. 11:15

Éadrom írta:Azért releváns, mert egyrészről nem bírálom a munkáját senkinek, főleg nem olyannak, aki a megvitatás/kidolgozás/megszavazás közben ellene volt egyes változásoknak.

Munka közben természetesen külön véleményen vagyunk. Optimális esetben ezek a nézőpontok közelednek, de a végén úgyis közösen hozzuk a döntést. Innentől azt felhozni, hogy ki volt ellene, ki mellette, felesleges. Közösen szültük meg, hogy ez egyhangú döntés, vagy többségi szavazás eredménye, szvsz mindegy. A fejlesztés egésze a Staff közös gyermeke, innentől kezdve nem egy vagy több valaki munkáját, hanem az egész Staffét bírálod.
Éadrom írta:A türelemmel és a keratív mágiával az az igazi probléma, szerintem, hogy elvileg a sidhek marha erősek. Viszont türelem három nélkül ott pusztul ha valaki vérzik a közelében (már a Twilightban is hülyén nézett ki a dolog), ennyire azért nem hiszem, hogy érzékenyek rá. A kreatív mágia meg a hatalmak lehúzása. Igen erősek voltak, új rendszerben gondolom vissza akartátok őket fogni, de talán már a ló túloldala.
"Türelem 1p: ...a vér mérgezte levegővel egész jól boldogulsz." Értelmezésem szerint, ha a közeledben véreznek, már 1p elég a tűréséhez. A 3p-os vasmérgezte levegőre börtön, fémszobrok tömege, vasúti kocsi lehet a megfelelő analógia. De emlékeim szerint leírásban benne van. Tény, hogy nincsen kifejtve, de szvsz a Türelem 2p már elég lehet ahhoz, hogy a vérre teljesen rezisztens legyél.
Halvány, teljesen szubjektív megjegyzés: már nem azért, de a Twilightban mi nem nézett ki hülyén? ;) :P
A kreatív mágia megjelenése pedig azt igyekszik leképezni, hogy a sidhe a mágia gyermeke, ösztönösen is vannak csodás dolgai. Ha összeveted a régi oldalon lévővel, szvsz a hatalmak többségükben még erősödtek is. Ez mellé csak plusz lehetőség a kreatív mágia.
Éadrom írta:Mellesleg imádom, ahogy ki-kiemelsz mondatokat, és a kontextusból kiemelve teljesen más értelmet nyernek. Ügyvédnek vagy politikusnak kéne menned.
A személyeskedést, sértegetést hagyjuk, kérlek. Igyekszem a szemantikán nem változtatni, mindössze az után a gondolatszál után szúrom be a mondanivalóm, amire vonatkoztatom. Sajnálom, ha zavaró, de sajnos jelen helyzetben egy jó ideig nem fogok tudni elég időt szakítani arra, hogy egy lélegzetre megírjak minden részletre kiterjedő reagokat, így tudom struktúrálni, részekre bontani a mondandómat.
Éadrom írta:Évek óta űzök harcművészetet, értek hozzá már valamennyire és biztos vagyok benne hogy nem varázsolok. Vagyis a kitérésnek és a támadásnak a korai szintjeit fölösleges mágiaként jellemezni és pontot kérni érte. Vagy ennyi erővel lehetne 1 pontos képesség az egyenesen vizelés is.
Egy adott felfogás szerint a mágia nem más, mint az akaratnak a világra gyakorolt hatása. Hogy ez fizikai mozgás eredménye... Végülis, akarod, nem? ;) Komolyan véve a dolgot: mint arra utaltam, természetesen mágia nélkül is ki tudsz térni, hatékonyan tudsz támadni bizonyos, gyakorlástól függő szinten. (Rendszerszinten tekintve: Mindenki számára felvehető képesség szerint szintezve.) A mágia abban segít, hogy a szabvány esetektől elvonatkoztatott helyzetekben is képes legyél ugyanerre. Lásd kiberszamuráj, nyílzápor, stb.
Éadrom írta:Melyik szóösszetétel ismeretlen számodra? A szabálynácizás?
Pontosan. Ha olyan értelemben használod, ahogy számomra átjön, (szabályok mindenekfeletti követése-istenítése) szvsz egy körülírás kultúráltabb megfogalmazás. Ha nem ilyen értelemben, akkor pedig szükséges követelmény. :)
Éadrom írta:Nincs itt semmi figyelmeztetés, nem fenyegetőzök semmivel. Ha úgy döntök megyek, akkor nem fogom előtte hetekkel bejelenteni, hogy majd teperjetek értem. És nem néhány szabályváltoztatás miatt megyek ha egyszer megyek. Csak megjegyeztem, hogy néha előjön a fent említett mondat és általában rosszul sül el. Én is találkoztam már olyan oldallal (és étteremmel) ahol ez volt a hozzáállás. "Nem tetszik, el lehet menni." El is mentünk. Csak nem szeretném, ha a staff kevésbé türelmes tagja elkezdenének ezzel dobálózni. Minden konfliktust meg lehet oldani. Mindent lehet, csak vakarni kell.
Csak magamat ismétlem. Tudomásom szerint eddig sem volt, ezután sem lesz alapelv a megszokik vagy megszökik. Innentől vakarózzon, akinek viszket. Vagy kenjen rá valami kencét, hátha nem fog viszketni. ;)

Alyara Nirois írta:Én a békítő fél szeretnék lenni, szóval hogyha kicsit lenyugodtak a kedélyek, vagy lenyugodnának a kedélyek, felkereshettek.
Tudomásom szerint nincsen harag vagy egyéb indulat folyamatban, mindössze a felvetett problémákat vitatjuk. De ha úgy érzed, elég volt, befejeztük. ;)

Jóindulat

További karakterek:
Arich

Ry Fomor
Fiona Freefall
Yllion

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.09.02. 11:46

Jóindulat írta:
Alyara Nirois írta:Én a békítő fél szeretnék lenni, szóval hogyha kicsit lenyugodtak a kedélyek, vagy lenyugodnának a kedélyek, felkereshettek.
Tudomásom szerint nincsen harag vagy egyéb indulat folyamatban, mindössze a felvetett problémákat vitatjuk. De ha úgy érzed, elég volt, befejeztük. ;)

Nem, nem, csak nyugodtan. Csak a fórum felülete miatt - értsd: írásbeliség - időnként kicsit összezavarodok. Tudjátok, jóval egyszerűbben félre lehet így érteni egymást. Mert ilyenkor az ember úgy olvas, és ezáltal úgy hangsúlyoz, ahogy szeretne. Sokkal könnyebben lehet egy-egy mondatot támadónak vélni így, még ha az eredetileg abszolúte nem annak volt szánva... :)
Kép
Alyara Nirois

ElőzőKövetkező

Vissza: Társalgó